Interessant bezoek aan provinciehuis

Onze derde-maandag-avond activiteit van 20 april was erg interessant. We hebben deze maandagavond een bezoekje gebracht aan het Provinciehuis in Den Bosch. Kirsten ten Cate, loco griffier, heeft ons het een en ander verteld over de organisatie van de provincie. Vervolgens heeft zij ons rondgeleid door het provinciehuis dat recentelijk verbouwd  is.

De taken van de provincie zijn redelijk divers. Op dit moment zijn de nieuw gekozen leden van de Provinciale Staten bezig hun programma voor de komende jaren te maken. Het is duidelijk dat de provincie meer aandacht moet schenken aan de wijze waarop zij aan de burgers zichtbaar wil maken waar ze zich mee bezig houdt en wat het belang hiervan is. De provincie is zich hiervan ook bewust en een van de stappen die reeds gezet is, is dat het Provinciehuis open is voor alle burgers en dat  het hen vrij staat gebruik te maken van allerlei  faciliteiten.

Voor ons was het een zeer leerzame en genoeglijke avond, vooral ook dankzij de prettige en interessante lezing van Kirsten en het mooie uitzicht.

IMAG1700 IMG_1152IMG_1166

Ook interesse in bijzondere bijeenkomsten? Word ook een Lion!

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 1 =