de wereld om me heen

Lionsclub Tilburg Roomley is een serviceclub. Dat wil zeggen dat onze leden zich inzetten voor mensen en organisaties die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Dichtbij huis verleenden we de voorbije jaren steun aan onder andere: Stichting Leergeld, de Johan Stekelenburg Stichting, MusiKids en Stichting Met je Hart. Soms kiezen we ook voor een doel wat verder weg, zoals het sanitatieproject ‘Dutch Cambodja’ en de kinderafdeling van een Zuid Afrikaans ziekenhuis met de actie ‘Een tientje voor een ki(€)ndje’. Bij voorkeur steunen we doelen waarbij onze eigen leden op de één of andere wijze nauw betrokken zijn. Dat geeft een extra stimulans om ons daar flink voor in te zetten.

Sinds 2022 verbinden we onze acties aan Broodje Aap en Linke Soep. Een fantastisch Tilburgs initiatief en een heerlijk restaurant. Alle info vind je hier: Broodje Aap en Linke Soep

Onze leden zijn praktisch ingestelde mensen. We organiseren acties en events om ons donatiebudget op peil te houden, zodat we ook incidentele aanvragen kunnen honoreren. We steken letterlijk de handen uit de mouwen, bijvoorbeeld in de tuin van het Ronald McDonald Huis Tilburg en via Stichting Met je Hart voor diverse woonzorgcentra in Tilburg. We nemen ook zelf een financieel aandeel in oplossingen, zoals in het maken van kerstpakketten voor Tilburgers die onder de armoedegrens leven. Dat doen we al vele jaren via ons vaste contact bij de Trouwlaan-parochie. Lees er hier meer over:

Elk jaar stellen we kerstpakketten samen voor minima in de Trouwlaan-parochie