Goede doel: ‘Muziekids’

Het goede doel dat in het jaar 2017/2018 centraal staat bij Lionsclub Tilburg Roomley is ‘Stichting Muziekids’.

Het zal je maar gebeuren
Je kind ligt ineens in het ziekenhuis. In een onbekende omgeving met voornamelijk vreemde mensen om zich heen. Een ingrijpende gebeurtenis. Zowel voor de ouders als voor het kind. Toch overkomt het jaarlijks een groot aantal kinderen.

In 2011 verbleven 2.361.859 kinderen van 5-18 jaar in de ziekenhuizen,  zowel voor klinische opname, dagopname  als voor poli-bezoek. (bron: Kiwa Carity)  De praktijk leert dat er in de ziekenhuizen wel  voldoende speelfaciliteiten aanwezig zijn voor de jongste kinderen maar helaas niet voor de óók omvangrijke groep van ‘oudere jeugd’. Stichting Muziekids maakt het ziekenhuisverblijf juist voor deze kids wat leuker, met De Muziestudio! Een speciale ruimte, waar jeugdige patiënten tot 18 jaar zich lekker kunnen uitleven op muzikaal gebied. Een fijne plek om het ziekenhuis ook even helemaal te vergeten. Samen met studioleiders, geassisteerd door musicerende vrijwilligers, muziek maken of luisteren. Muziek geeft plezier en ontspanning en draagt veelal bij aan een sneller herstel.

Inmiddels is het nodige bereikt! Zo werd de allereerste Muziekids Studio (de pilot) in gebruik genomen in Tergooi ziekenhuizen, locatie Blaricum. René Froger verrichtte de officiële opening en gaf tevens zijn naam aan deze Muziekids Studio. In Tilburg, in het Elisabeth-Tweesteden ziekenhuis, opende ‘Guus Meeuwis’ Muziekids Studio zijn deuren op 20 mei 2014. In Almere, in De Kinderkliniek, opende ‘Ali B’ Muziekids Studio zijn deuren op 4 juni 2014. Dit om even twee voorbeelden te noemen.

Guus_Meeuwis_Muziekids Ali_B_Muziekids

 

 

 

 

 

 

Meer lezen over ons goede doel voor 2017/2018? Kijk op www.muziekids.nl

Doneren voor dit project? Wij zijn erg blij met uw bijdrage.
U kunt deze overmaken aan:
Lionsclub Tilburg Roomley
Bankrekening IBAN NL72RABO01520925 28
o.v.v. Muziekids 2017/18

 

 

 

Bookmark the permalink.