Stichting Het Vergeten Kind

Print

Guusje Nederhorst werd bekend door haar rol in Goede Tijden, Slechte Tijden en later als zangeres in de meidengroep Linda, Roos & Jessica. Ze was een zorgzame jonge vrouw die gek was op kinderen en dieren. Guusjes liefde voor kinderen en dieren vormde de basis van Woezel en Pip, de liefste hondjes van de hele wereld die allerlei avonturen beleven in de Tovertuin. Het vertelt alles over wat voor persoon ze was. Liefdevol, warm en puur.

Guusje stierf in 2004 op de jonge leeftijd van 34 jaar. Ter nagedachtenis aan zijn vrouw richt Dinand Woesthoff (leadzanger Kane) in 2007 de Guusje Nederhorst Foundation op. Guusje kon slecht tegen onrecht tegen kinderen. Het liefst wilde ze alle hulpbehoevende kinderen een hand toereiken. Een thuis geven. Haar wens was om kinderen die een moeilijke kindertijd doormaken weer te laten lachen en stralen. Guusje heeft haar wens niet meer zelf kunnen waarmaken. Vanuit de Guusje Nederhorst Foundation werd gestart om haar Tovertuinen te brengen naar kinderen die niet het geluk hebben om in een stabiele gezinssituatie op te groeien.

De stichting kiest er in 2009 voor zich volledig in te zetten voor kinderen in Nederland die door verschillende problematieken niet thuis kunnen opgroeien en moeten verblijven in sobere opvangcentra met geen tot minimale speelvoorzieningen. Omdat deze kinderen in opvangcentra door het hele land verblijven, soms op geheime locaties om hun veiligheid te garanderen, hoor je ze niet en zie je ze niet. Juist daarom wordt deze groep kinderen zo makkelijk vergeten.

In goed overleg met de ‘founding father’ Dinand Woesthoff wordt besloten om vanaf 2014 verder te gaan onder de naam ‘Stichting Het Vergeten Kind’ om zo al in de naamgeving al te onderstrepen voor welke kinderen we ons inzetten. Een grote groep kwetsbare kinderen in opvangcentra. Soms dichterbij dan je denkt, in een opvang met een geheim adres. Zonder dat je het weet. Deze kinderen zien we niet en horen we niet. En daarom is het
zo makkelijk om ze te vergeten. Aan ons de taak om ervoor te zorgen dat ze niet langer vergeten worden…

Helaas verblijven er in Nederland jaarlijks tussen de 30.000 en 35.000 kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. Stichting Het Vergeten Kind vindt dat deze kinderen dezelfde kansen verdienen als een kind dat thuis opgroeit en
daarom zetten zij zich breed in om het welzijn van deze kinderen te verbeteren.

Wilt u meer weten over de stichting, kijk dan op: www.hetvergetenkind.nl

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 19 =