Brul no. 4

Het is gelukt om een combinatie te maken van een vakantiereis en een bezoek aan ons Lions-project “een tientje voor een ki(€)ndje” in Zuid Afrika.
Koen en Rob hebben twee en een half jaar respectievelijk als kinderarts en orthopeed gewerkt in het ziekenhuis in Stanger en keren na deze vakantie in april beiden terug naar Nederland. Zij hebben ons deze twee weken vergezeld op onze reis en de bezoeken aan het ziekenhuis.

Woensdag 8 april hebben we doorgebracht in het ziekenhuis in Stanger waar we hartelijk werden verwelkomd door de medische staf, het hoofd van kinderafdeling dr. Jeroen van Lobenstein en de medisch manager van het ziekenhuis dr. Gustavo López. Men heeft ons meerdere keren gemeld erg dankbaar te zijn voor hetgeen wij doen om het ziekenhuis kindvriendelijker te maken.

Samen met de medische staf hebben wij deze dag meegewerkt aan de muurschilderingen van de buitenspeelplaats bij de kinderafdeling. Dit heeft geleid tot een fantastische metamorfose van deze buitenruimte, waarvan enkele foto’s te zien zijn op onze website onder ‘ik help’ bij het project. Volgende week wordt het kunstgras aangebracht op de betonnen ondergrond waarna de verschillende speeltoestellen zullen worden geplaatst. Van dit eindresultaat ontvangen wij later deze maand de foto’s.

In de afgelopen periode is door de medische staf ook hard gewerkt aan enkele moodboards, welke inmiddels op verschillende plaatsen op de kinderafdeling zijn gemonteerd. Tijdens ons bezoek hebben we zelf kunnen zien dat de kinderen deze moodboards al gebruiken in hun spel.

Op donderdag 9 april zijn we naar het plaatsje Untunjambili gereden waar we het locale ziekenhuisje hebben bezocht. Dit ziekenhuisje is een soort dependance van Stanger Hospital waar Koen iedere maand op outreach ging om besprekingen bij te wonen en patiënten te zien. Ook voor dit kleine district ziekenhuis hebben we materiaal meegenomen waaronder baby-gyms en houten speelgoed, waar de lokale staf verrast en ook erg blij mee was.

We hebben kunnen zien en vaststellen dat de opbrengst van onze Lionsactie “een tientje voor een ki(€)ndje” op een verantwoorde wijze wordt besteed. De initiatiefnemers in Zuid Afrika, die ook er erg veel tijd en energie steken in dit project, zijn zeer dankbaar voor onze inspanningen.

Het geeft weer een extra push om van het Freek Bos Golftoernooi een mooi succes te gaan maken.

Vanuit een fantastisch mooi Zuid Afrika groet ik allen!

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + veertien =