Brul no. 6

In september hebben wij de aftrap gegeven voor ons nieuwe Lionsjaar met een prachtige lezing van de heer Dos Winkel over het wel en wee van ons ecosysteem. Er waren veel gasten en ook de jongere generatie was er bij aanwezig en bij betrokken. We hebben genoten van een zeer boeiende avond.

Behalve genieten van schitterende foto’s was het ook zeer leerzaam. Dos Winkel hield met bevlogenheid en betrokkenheid een indrukwekkend verhaal. Als duiker en onderwaterfotograaf heeft Dos Winkel niet alleen prijzen gewonnen en veel geëxposeerd, hij zag ook vanachter zijn camera hoe het oceaanleven achteruit ging. In 2009 richtte hij de Sea First Foundation op, een stichting waarmee hij mensen bewust wil maken van de pracht én de problemen van het onderwaterleven. Sindsdien geeft Dos Winkel door heel Nederland en Vlaanderen lezingen en gastlessen op scholen. Ondanks alle zorgen, blijft hij opvallend optimistisch. Wat hem hoop geeft is dat we wel anders móeten omgaan met de zee: “Anders hebben we in 2050 geen vis meer.” We móeten wel zorgen voor minder broeikasgassen en chemicaliën in het milieu, alleen al voor onze gezondheid. Naderhand hoorden we van veel gasten enthousiaste reacties. LC Tilburg Roomley heeft de kosten voor deze avond op zich genomen.

De passie van de Lion reikt tot ver buiten de grenzen van de eigen omgeving, getuige onze ‘We Serve-acties’ van het vorige jaar: Naast o.a. de funding voor de Kerstpakkettenactie voor Parochie Trouwlaan hier in Tilburg hebben wij de opbrengst van ons bijzonder succesvolle Freek Bos Lions Golftoernooi bestemd voor het Stanger Children hospital in Zuid-Afrika. Aldaar hebben wij kunnen zien en vaststellen dat de opbrengst van onze Lionsactie ‘Een tientje voor een ki(€)ndje’ op een verantwoorde wijze wordt besteed.

Voor 2016 hebben wij het voornemen ‘Stichting Het vergeten kind’ als Goede Doel te benoemen voor de opbrengst van onze ‘We Serve-acties’.
Stichting Het vergeten kind werkt samen met tal van jeugdzorgpartners om ervoor te zorgen dat het leefklimaat van Vergeten Kinderen in opvanglocaties verbetert.

Kijk ook eens verder op onze website ‘Ik ben een Lion’ waar zowel de leden als belangstellenden van het wel en wee van onze club kunnen genieten. Onze activiteiten staan vermeld op de kalender.

Wij kijken uit naar weer een prachtig Lionsjaar!

Kathleen Simons-Sanders, september 2015.

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 3 =