Brul no. 7

Op 19 oktober hebben wij geboeid mogen luisteren naar een  lezing van Owen de Vries over Heartful Banking: de nieuwe bankpraktijk binnen handbereik.

In ‘Heartful Banking’ plaatst De Vries de behoeften van de markt aan financiële diensten naast het aanbod van de banken. Hij laat zien hoe het niet aansluiten van aanbod op vraag heeft geleid tot verlies van klantvertrouwen. Hij signaleert dat klantgericht werken een stap in de goede richting is, maar dat het nog niet heeft geleid tot herstel van vertrouwen. Dat kan alleen als banken bereid zijn verder te kijken dan de Klant Centraal, als zij het volledige speelveld gaan overzien en mens, maatschappij en moraal leidend maken in hun activiteiten.

Owen de Vries omschrijft zichzelf als iemand die creatief is en complexe zaken weet te vertalen in eenvoudige, effectieve concepten. Hij noemt zichzelf daarom bancograaf, iemand die de relatie tussen de samenleving en banken in kaart heeft gebracht en waarmee je de mogelijke verbindingen met de samenleving kunt aanwijzen. Het was een heerlijke en hartverwarmende zeer inspirerende  avond.

Van een geheel andere orde is de High Tea die wij op 7 november hebben geserveerd aan de gasten van het Ronald McDonald huis in Tilburg. Waar wij vorig jaar nog de handen uit de mouwen hebben gestoken voor het winterklaar maken van de tuin, was het dit jaar de beurt aan de gasten om culinair te worden verwend door ons. Na de hartige gang met sandwiches , cheese / onion rolls en quiche volgde een Cream tea met scones, clotted cream en aardbeien. Als laatste tenslotte de zoete zaligheden zoals mince pies , coffee and walnut cake , en Queen Mary’s tart. Voor herhaling vatbaar!

Op dit moment zijn we alweer bezig met onze Kerstpakketten aktie voor Parochie Trouwlaan hier in Tilburg. Kijk ook eens verder op onze website, waar zowel de leden als belangstellenden van het wel en wee van onze club kunnen genieten. Onze activiteiten staan vermeld op de kalender.

Wij kijken uit naar de prachtige feestmaand die voor ons ligt!

Kathleen Simons-Sanders.

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 3 =